Summer 2013

Kollade igenom några av bilerna från i somras och kan inte beskriva hur mycket jag saknar värmen och solen. De flesta bilderna är tagna från kusten, ett av de bästa ställena man kan spendera sommaren på. Grilla, sola, bada och bara vara. Jag varvar med inlägg som dessa för att hålla humöret uppe nu när det är så otroligt tråkigt hela dagarrna. Inga fräknar, mörkt och kallt. Flytta utomlands i alla fall ett år är något jag lovat mig själv.

tredje advent

 
Det börjar närma sig jul och det är underbart mysigt. Sista veckan i skolan ska bli så skönt. I helgen har jag först ätit en av de godaste middagarna någonson som min pappa gjort, inte att förglömma är hans otroliga talang för matlagning.. att man kan bli så bortskämd med mat! Samtidigt pågick det fotografering av maten till en tidning han gör artiklar i varje månad, ska länka när jag får bilderna. I lördags åkte jag till Adam för att fira hans syster som fyllde år. Jag sov där, och vi har mest sovit och tagit det lugnt och jag kom hem idag på kvällen för att sedan fira min syster som fyllt år. Ett jullov kommer otroligt lägligt, jag känner mig väldigt ostabil och slut av olika anleningar, som inte minst beror på stressen i skolan. Att göra saker man tycker om, kunna spendera tid på riktigt med alla och samtidigt bara ta det lugnt utan tider att passa, ska bli underbart.  
 

Helg

Spex igår och lugn dag med luciatåg idag. Efter denna lektion åker Andrea och jag och rider ut en sväng, ska prova en häst som står i samma stall som hennes. Bra inledning på helgen, saknar varma mular och lukten av hästbajs. 

Bokat

Hade en lagom jobbig dag i skolan och har bara tagit det lugnt sedan dess. Letat jacka har jag gjort, men inte hittade jag någon. Lilla resan till Stockholm är nu bokad med tåg och hotell. Jag hittade ett väldigt fint hotell som verkar bra, kände att vi kunde unna oss något extra för en gångs skull. Jag ser så mycket fram emot att shoppa, har inte lagt pengar på något i stil med varken kläder eller annat på jag vet inte hur länge. Och inte minst alla mysiga fikaställen man kan sitta på..

Bra känsla

Som jag nämnde i förra inlägget, börjar hälsosammare vanor imorgon. Mer vatten, mer frukt och grönsaker, promenader och inget skräp. Det blir en dålig vana att småäta, speciellt när man har tråkigt. Följer jag detta lär jag må mycket bättre snart, och sedan kan jag öka lite med mer träning när tiden finns. Jag har en bra känsla i magen och det ska bli så skönt. Egentligen handlar det om att lägga dötid på det, eller som att bara promenera från skolan och hem istället för att ta bussen.  
 

Framtid

Min blogg är verkligen dålig vad gäller både uppdatering och inspiration i nuläget. Den kommer som sagt inte i förstahand när jag har mycket att göra, så något inlägg då och då är det som gäller för tillfället. Ska försöka göra bra inlägg när jag väl har tiden. Som alla andra är det väldigt mycket i skolan när det lider mot terminsslut. Än så länge går det bra, jag har många saker kvar att göra, mycket av det är redovisningar och fördjupningsarbeten så det känns tungt. Något positvt mitt i allt är att jag fått träningslusten tillbaka, och från ingenstans lite motivation. Jag ska dock inte som tidigare träna 11 ggr varje vecka och hetsa som jag gjorde, men på en lagom nivå. I helgen åt vi både det ena och det andra som inte var speciellt nyttigt, men jag har nu satt upp en lapp där mitt löfte är att dricka ca 2 lliter vatten per dag, dricka vatten är inte min starka sida. Inget godis, glass eller dyl, samt promenera hem från skolan 3 ggr/vecka. Hur enkelt som helst egentligen, och jag kommer garanterat må bättre och även se förbättring om inte allt för länge. Sedan när jag ser hur vårterminen blir ska jag försäka klämma in något pass här och där. Än så länge är det detta jag har tid med. 
Jag längtar till jul och i år har Adam och jag planerat en resa till Stockholm under mellandagarna. Förra året blev det en tur över dagen till Göteborg, men denna gång ska vi stanna längre. Stockholm är i allmänhet en roligare stad, så det är något att se fram emot som omväxling om inte annat. På tal om det går tiden så otroligt fort, ena dagen är det måndag innan det är fredag igen. Halva gymnasietiden är förbi och det känns så skönt, det har gått väldigt fort och går bara fortare även om det kan ses som lång tid. 
 

RSS 2.0