Stress

Hej, har fullt upp i skolan och med allt annat vilket gör att bloggen kommer i kläm. Har två stora uppgifter till imorgon som jag är långt ifrån färdig med, sedan flera andra som måste in så fort som möjligt. Känns som jag flyger runt överallt hela tiden, är nu oväntat hundvakt hemma hos pappa fast jag egentligen borde sitta hos mamma och plugga. Hann inte hämta grejerna eftersom det kom så plötsligt. Är slut och trött på det mesta vilket märks på mitt humör, som balder ungefär. Tränar som sagt ingenting nu, finner ingen motivation. Brukar bli såhär vid terminsslut när allt det sista och uppgifter sedan tidigare måste göras klart och prov hit och dit. Hade mitt sista nationella prov i matte idag, muntliga delen. 
Är dock väldigt glad för snart är det sommarlov, studenter ska firas, jobb, pip och massa annat! 

Soliga dagar!

Hej! Har haft fullt upp med att sola, bada och bara ha det gött några dagar. Har ju för det mesta vait riktigt varmt äntligen. Har umgåtts med Hanna, tagit årets första dopp i det ofräscha Sundstatjärn, badat igen på Örsholmen, solat, varit med Anna och förut på konsert i domkyrkan. Väckte mamma med frukost ute i solen idag också eftersom det är mors dag. Träffade Signe och hennes lillasyster Lisa när Anna och jag solade på Örsholmen, så det slutade med massa fula bilder. Undrar vad jag har för problem med tanke på hur jag ser ut när jag badar haha! Aldrig huvudet som sticker upp, fick inte en enda normal bild. Har inte tränat någonting på hela veckan heller av ren lathet, så kan det vara. Skönt faktiskt, men jag ska komma igång igen för det behöver jag. Sov gott! 



 
 
 

Våryra

Hej! Började dagen bredvid Adam men åkte hem tidigt för våryran. Spelade Michael Nymans- The Heart Asks Pleasure First. Gick helt okej så det var skönt. Min syster tog några bilder, ser djup ut med min rynka i pannan som ploppar fram ibland haha. Har det på film med väldigt dålig ljudkvalité men den kanske kommer upp ikväll om jag listar ut hur man lägger upp en video. Efter det tog i alla fall mamma och jag en biltur, körde runt lite. Snart ska vi grilla här hemma innan jag och Hanna ska ta årets första dopp! Är säkert svinkallt, vi får se. Nu ska jag fixa lite innan jag ska in till stan en snabbis igen.

 








 
 

Grattis Mamma!

Idag har mamma fyllt 53 år, så jag började dagen med att gå upp sex imorse för att göra en tårta. Jordgubbstårta med marängbotten. Sedan letade jag fram Sven Ingvars "Grattis lilla mamma" på spotify och satte den i bott när jag var färdig med allt. Ganska roligt när hon vaknade av dunket faktiskt, haha! Så vi hade en mysig frukost innan jag var tvungen att läsa ut en bok som jag hade prov på idag. Läste som en dåre från åtta till nästan elva innan jag blev färdig med det sista. Provet gick ganska bra, känns väldigt skönt att det är gjort. Det var den enda lektionen jag hade idag faktiskt. Senare mötte jag syster på stan för att köpa blomma och present till mamma. Och nu på kvällen har det varit lite kalas med släkten så som det brukar. Är helt ledig imorgon, ska dock upp tidigt för att plugga engelska med Adam, vi har fått ungefär samma uppgift och är inte lika tråkigt om man är två. Har mycket i skolan som ska vara klart, helst nästa vecka. Det är massor med långa inlämningsuppgifter och muntliga redovisningar som aldrig tar slut. Nu är jag trött och sliten, godnatt! 
 

-

 

21/5

 
Hej! Började dagen med att försova mig, somnade dessutom med träningskläder och hela köret på. Inte konstigt att jag sov dåligt inatt, obekvämt och varmt! Började strax efter nio med tre delar av matte nationella som jag berättade om igår. Kändes sådär faktiskt men sista delen kändes bäst. Vi satt hela förmiddagen och även efter lunch med prov, väldigt skönt att det är över för nu är det bara muntliga delen kvar. Satt i solen en stund med Hanna på lunchen innan vi körde sista delen. Somnade på soffan på eftermiddagen hemma och vaknade efter ett tag, vet inte hur länge jag sov. Hatar att sova på dagen, får alltid ont i huvudet och mår allmänt dåligt efteråt. Men jag släpade mig till gymmet nu på kvällen faktiskt vilket jag inte ångrar. Hade svårt att koncentrera mig dock, har mycket i huvudet som inte går att släppa. Åt lite när jag kom hem och nu måste jag sova, blev väldigt sent idag! Kram

 
 

Ljusare tider!

Var hos frisören imorse och gjorde håret ljusare. Var ganska säker på att jag skulle stanna som mörk när jag gjorde det i december men så blev det inte. Blond är jag ju inte i och med att håret var färgat, men ljusbrun/mörkblond. Vet inte riktigt om jag tycker om det eller inte faktiskt, det är slingat och isatt någon specialfärg i botten mm, fast jag egentligen vill ha en jämn färg. Är lite mörkare i underhåret också, frisören ville inte ta där. Något jag inte är så glad över haha, värsta jag vet. Får känna efter ett tag hur det känns, finns det pengar för det i framtiden kanske jag blir ljusare vi får se. Kände direkt när färgen var ursköljd att jag ville ha mitt möka hår tillbaka, bös. Detta är i alla fall det närmaste min naturliga hårfärg jag varit på länge, är råttfärgad ungefär. Som dom flesta svennebananerna! Efter det, som tog längre tid än jag trodde.. åkte jag hem och åt lunch med mamma innan jag började skolan. Och nu på eftermiddagen har jag ungefär bara ätit och solat. Har inte tränat för det orkar jag inte, har ingen lust heller. Försöker igen imorgon så får vi se. Nationella proven i matte har vi imorgon, två av tre delar och jag är inte ett dugg taggad. Känner inte att flytet är med mig riktigt längre! Men snart är det sommar, då bruka det mesta bli bättre. Kommer få skrattrynkor innan jag fyller tjugo i alla fall, ler mest hela tiden så mycket bilder som jag tar haha. 

 

Söndag 19/5

Tjenis, vaknade sent imorse av att mobilen ringde! Tur ändå, klockan var runt halv elva och jag vet inte hur länge jag skulle sovit annars. Var mitt i en helt störd dröm haha, ingen idé att återberätta för man lyckas aldrig förklara så någon förstår. Drömmar alltså, kan hända jämt precis vad som helst. Tog det lugnt på förmiddagen och det var ju ganska varmt så jag gick runt i bikini och kortbyxor. Såå skönt att det är varmt ute! Sen kom Adam och vi tog det ännu mer lugnt innan vi började med grillning igen, kan aldrig bli för mycket av det. Mormor kom förbi också som jag ville, åt massa gott och spelade krocket efteråt. Fuskare till mormor har jag i alla fall haha, roligt var det. Dagen blev inte riktigt som jag tänkte först i och med att jag försov mig mer mera, skulle tränat som jag inte gjort på flera dagar. Känns sådär men jag har behövt ta det lugnt också, har varit ganska nere flera dagar faktiskt. Hälsat på pappa skulle jag också gjort, hann inte med någonting av det jag skulle. Nu ska jag läsa en bok jag måste bli klar med innan torsdag då den ska redovisas. Har ganska mycket i veckan, sedan fyller även både mamma och pappa år med två dagar emellan så nu blir det tajt i plånboken..!  
 

 
 

Eurovision!

Kom precis hem från Amanda där vi hade Eurovisionmys för tredje året i rad med ett gäng tjejer från gamla klassen.  Tyckte personligen att Robin var bäst, han som sjöng opera var ockå grym haha! Cool och duktig var han, låten fastnar på hjärnan också. Tyckte verkligen inte om Danmarks låt, kommer inte ens ihåg hur den går, usch. Vi blev så sura allihopa haha, trogna följare av det där mello. Använde min locktång lite idag, har ju naturligt ännu lockigare hår, men tycker det blir mycket finare med locktång. Kanske bara är en vanesak att jag inte trivs i mitt naturliga hår, vet inte faktiskt. Kan lägga upp en bild någon dag så får ni se hur jag ser ut. Ligger i sängen och är hur trött som helst, imorgon blir det ännu en bra dag. Ska träna, försöka åka till Pappa på lunch efteråt och sedan grilla med familj och pojkvän, jag ska försöka dra med mormor också. Varmt är det ikväll med, mitt rum är som en bastu just nu... Hoppas det blir lättare att sova nu än det var inatt, gick upp jättetidigt och var bara tvungen att duscha av kroppen för att jag var så varm. Sen fortsatte jag sova, sneaky var jag som inte väckte någon också. Blandat med bilder från instagram, kamera och mobil!
 
 

Grill med mosen

Blev inget igår så jag och Adam sågs idag istället. Åkte till CCC- bryggan efter skolan och satt där med B&J och jordgubbar. Senare åkte vi hem och grillade massa gott medan mamma och lillebror var på teater. Blev ganska gott faktiskt haha, hade dock nästan inga grejer hemma. Nu sitter vi jättetrötta och varma i soffan, har varit sjukt varmt ute idag verkligen. Ska nog sova snart, om det går med tanke på hur kvavt det är på övervåningen. Tog bilder, både med kameran och från bryggan med mobilen. Några försök att se seriösa ut, gick sådär bra haha. Kram!
 
 

Onsdag 15/5

Hallå där, börjar bli en vana med nattinlägg nu haha. Finns ingen stund resten av dygnet där jag har tid känns det som. Har varit så ett tagi alla fall, men efter nästa vecka ska det bli skönt eftersom sista nationella proven är över efter det. Hoppade över både skivstångspasset och ridningen igår, var aldeles dör trött och mådde inte så bra. Började dagen idag med att gå upp klockan sex, skulle vara i skolan tidigt för läs- och hörförståelse i engeska som var sista nationella i det ämnet. Från kvart i nio till tjugo över elva, hörförståelsen var sist också så då var alla slitna efter den långa läsförståelsen. Borde byttt ordning..? Det gick i alla fall bra trots att alla nästan somnade på slutet. hade bara en lektion efter det innan jag åkte på ett läkarbesök. Snabbt hem efter det, åt och packade träningskläder och iväg igen, tjoffa! Mötte Hanna i stan och solade lite innan hon följde med mig på pianot. Tar aldrig slut, direkt efter det skyndade jag till Friskis för ett danspass och kom hem efter åtta och var ganska go haha. Nu på kvällen har jag ätit och städat, somnade mitt i städningen också sen fortsatte jag efter någon halvtimme igen haha. Trött och sliten ligger jag i sängen nu och vill sova, hörs mer imorgon då jag och Adam äntligen ska träffas efter snart en månad. Har nästan bara sprungit förbi varandra i skolan, inte funnits tid till att ses på så länge. Godnatt! :)
 
Nya skor, supersköna och snygga 

 

13/5

Har haft en väldigt lugn dag idag, först skolan där vi på engelskan kollade på film. Skrattade massor med Hanna som vanligt! Sedan mötte jag min syster på Älvkullen innan vi åkte med Ida och Elin hem. Packade ihop träningskläder och åt mellis innan jag, Viola och hennes kompis Elin tog bussen till stan och fikade på det nya Sandys. Supermysigt inrett med 50-talsstil, turkosa väggar, olika rum med stora soffor att sitta i mm. Gott var det också, åt en kaka med chokladbitar i som satt rätt bra. Mötte sedan Astrid och gick till Friskis för Step, fortsatte i gymmet. Kändes riktigt bra idag, speciellt i stretchrummet. Kände att jag kom ännu lite närmare spagat, inte alltför långt kvar så jag kanske lyckas innan sommarlovet börjar haha! Åt bra mat när jag kom hem, ska städa nu. Städar jämnt verklar det som men jag bara skjuter upp det hela tiden. Så duktig är jag faktisk inte.. Kommer altid på tusen andra saker man kan göra förutom att just städa. Men nu ska jag ta tag i det, hörs!

Söndagsångest

Dåligt med bloggande hel helgen känner jag nu.. Har i alla fall gjort mycket! Min dag idag började med att sova länge innan vi åt frukost tillsammans här hemma vilket händer så gott som aldrig. Efter det började jag kolla igenom bilder från när vi var bebisar till nu, vi har så sjukt mycket kort, stora lådor i massor. Alltid kul att kolla på gamla bilder och tänka tillbaka på det man kommer ihåg. Och skratta en hel del åt hur rolig man såg ut ibland haha. Ska lägga upp några goa bilder vid tillfälle så förstår ni precis vad jag menar. Jag satt flera timmar med det där innan jag åkte och tränade, först ett medelpass med en jättebra instruktör som jag inte tränat med förr! Träffade Lovisa och även Ebba där borta. Efter det körde jag igenom hela min rutin i gymmet förutom nedre rygg, har fått tillräcligt av det bland annat från ridningen denna vecka så den sket jag i. Och sist squats och situps innan jag stretchade och jag kan ju säga att jag var trött efter allt! Handlade lite med mamma på vägen hem innan jag gjorde middag till henne och mig som var kalasgod. Tog en kvällsdusch efteråt och nu ligger jag halvblöt och go i sängen, så mysigt att lägga sig i sängen när man duschat. Känns extra gosigt på något vis. Har varit på väldigt bra humör hela helgen fram till nu på kvällen, känner mig stressad över saker jag inte riktigt vet vad det är. Har bland annat värsta delarna av nationella proven kvar som trycker en del. Jag är en person som tänker väldigt mycket, ibland för mycket och det kan vara jobbigt. Det är alltid något jag går runt och tänker på som inte känns bra, ibland vet jag inte ens vad det är som gör mig nere men så är det, humöret går ju upp och ner hos alla. 
 
Jag kom precis på att jag inte hunnit med att göra inlägget om stretching, ska ta tag i det när jag kan. Är så glad att det börjar bli varmt ute nu, sommaren är ju det bästa som finns! Längtar till alla långa kvällar med grill, bad och mys. Har mycket att se fram emot, godnatt :)

 

Sköna dagar!

Var några dagar sen nu! Har haft några riktigt bra dagat och träffat mycket folk, både nytt och gamla godingar. I torsdags vad jag hos Hanna, skulle träffat Gabriel och Obba också men så blev det inte. Slutade med att vi gick i regnet till McDonalds och köpte glass haha, lite tragiska sådär. Vi var uppe till nästa morgon och bara pratade och skrattade, åkte hem ganska tidigt på fredagen. Senare den kvällen tränade jag innan jag åkte med Hanna ut till en kompis till henne, träffade massor med folk! Var inte där jättelänge innan vi åkte hem. Sedan idag började jag med att försova mig men hann precis till skivstångspasset klockan elva! Efter det körde jag mage och squats i gymmet. Har solat på taket bland annat idag och fått lite mer färg, härligt att inte se ut lika mycket som ett lik längre. Skulle grillat med familjen på kvällen men det blev inget av det så istället åkte vi ner några tjejer till CCC-bryggan och hade det mysigt! Amanda hade med sin valp Alfons som är hur go som helst, blev aldeles kär i den lille. Jättefin kväll var det och nu är jag hemma och ska städa rummet tror jag även fast det är sent. Om jag orkar, väldigt skönt att vakna upp i ett städat rum dock... Adam har varit i Sundsvall hela helgen, har inte träffat honom ordentligt på ett tag faktiskt. Och mer sol ska det bli till veckan också så dit längtar jag! Några bilder från dom tre senaste dagarna, kram :)
 

Lov!

Äntligen, slutade skolan för en stund sen och nu är det äntligen ledigt i några dagar! Varmt var det idag, bra val med helsvarta kläder. Fast nu regnar det istället, usch. Ska snart iväg och spela piano innan det är danspass på Friskis. Älskar dom passen, finns två olika. Senare ikväll ska jag och Anna ses, vi går alltid på dansen tillsammans också. Bor ju så nära varandra vilket är jäkligt gött. Är väldigt sugen på naturgodis men kanske står emot om jag klarar det haha, mmm såå gott! Tog några halvskarpa bilder nu lite snabbt men dom får duga. Ser jag inte lite lurig ut, speciellt på andra bilden?! Haha, skriver mer ikväll, är på rätt bra humör idag!
 
 

 
 

7/5

Hej! Vaknade inte så tidigt som jag hoppdes men började solandet vid elva i alla fall. La mig på garagetaket, bästa stället att sola på! Brände mig dock såg jag nu på kvällen speciellt i ansiktet, usch. Låg där sammanlagt runt tre timmar, inte ett enda moln idag så det var inte så konstigt kanske. Hade bara idrott idag där det var coopertest, och eftersom jag inte kan eller får springa fick jag hoppa över det. Senare på eftermiddagen avklarade jag ett tufft skivstångspass och dödade bokstavligen axlar, biceps och rumpan i gymmet efteråt. Sedan skyndade jag mig hem och åt innan det var ridning. Hoppning var det idag, dock hade jag en ny storhäst som har spökat en hel del. Så vi lärde känna  varandra med dressyr på andra halvan av ridhuset. Hon var väldigt nonchalant och tog inte skänkeln alls trots att jag hade sporrar och spö, vilket brukar göra att dom skärper till sig. Så det var väldigt kämpigt, men vissa stunder gick det bättre och hon var trevlig ändå. Lyckades få med syster Viola också, som fotade lite med kamera och mobil. Alla bilder blev suddiga haha, svårt att få det skarpt när allt är i rörelse. Hade säkerhetsväst ifall hon skulle spöka, trots att jag inte hoppade. Ser mer ihopsjunken och klumpig ut av den, men den kan ju faktiskt rädda ens liv om man har otur! Nu sitter jag vid datorn med varm blåbärsaft och en kropp som känns som spagetti. Imorgon är det sista dagen innan lov!



 
 

Skönast väder!

Hej, hej mitt i natten! Idag hade jag sovmorgon, sedan skolan en stund innan jag åkte hem och la mig i solen en snabbis. Blev molnigt efter nästan 20 min, då var det inte så rockigt längre. Efter det tränade jag, först Step där jag blev gttr svettig till att börja med, sedan en halvtimme innan Core. Påp den halvtimmen mosade jag axlar, biceps, triceps och gjorde mina squats. Det var en annan instruktör på Core idag, som jag tycker hade bättre upplägg med svårare övningar så det var bra! Benen var dock helt slutkörda efteråt, om inte magen gjorde mer ont.. Sedan stretchade jag extra mycket på grund av min träningsvärk från igår, kände mig stel idag. Gick som en bajsnödig ungefär haha. Inga matbilder idag, skönt för er som läser kanske! Ska göra ett inlägg om hur jag stretchar denna vecka, har fått ett önskemål om det. Får jag inte glömma! 
Ska vara riktigt bra väder imorgon också, i och med att jag börjar sent då med ska jag spendera förmiddagen ute i solen. Är verkligen blek som ett lik och vill få lite färg. Det är ju bland det bäta som finns att ligga ute i solen så jag kommer nog inte lida imorgon. Såg precis att det bara är 39 DAGAR TILL SOMMARLOV, inte långt kvar alls nu! Åh vad jag längtar. Hittade några bilder från Italienresan med klassen och balen förra året, mm. Saknar mitt ljusa hår väldigt mycker när jag ser detta haha. 
 
 

Instagram @matildahollestein


Bra dagar!

Åkte till Hanna sent igår kväll, där jag först träffade henne och några nya tjejer! Senare kom även Gabriel med en kompis och vi spelade lite, pratade och hade det bra. Trevlig kväll var det, somnade riktigt sent dock men det var det värt. När vi vaknade gjorde vi frukost och fortsatte prata innan jag åkte hem vid lunch. Världens goaste väder var det så jag skyndade mig ut i solen. Senare var det träning, Intensiv jympa som var så äckligt jobbig. Men känslan efteråt är oslagbar! Gjorde riktigt god mat idag, bland det godaste i år kan jag lova. Räkor med fräsch sallad, avokado, oliver och improviserad aioli. Till efterrätt unnade vi oss vaniljglass med jordgubbar och riven choklad. Kände lukten av klippt gräs idag också, luktar ju bara sååå gott! Har ätit ganska mycket skit i helgen så ska öka växeln nu. Så himla tråkigt att mina benhinnor gör så ont, och även knäna. Min magkatarr är kvar som vanligt och börjar bli riktigt jobbig när jag tränar. Får någon slags kramp och bränna i halsen som är riktigt obehaglig. Har det dagligen men det blir värst när jag tränar och på morgonen vaknar jag alltid med ont i magen. Ska lämna blodprov igen för att kolla om det är någon bakterie så jag får antibiotika för det. Har sovmorgon imorgon vilket är hur skönt som helst, kort vecka är det ju också! Lediga både torsdag och fredag, har väldigt roliga planer för dom dagarna om det blir som jag tänkt. Kommer bli en bra vecka att blogga på, mycket som ska hända! 
 

Styrka!

Hej! Kom precis hem från ett tufft skivstångspass+gym, sedan full knall med squats, utfallssteg och stretch. Tänkte promenera hem efteråt men benen klarade precis vägen till bussen haha. Åt nyss min jättestora lunch, behövdes verkligen och jag är så himla mätt nu. Bra start på en lördag, nu ska jag städa en massa, bland annat mitt rum. Vet inte riktigt vad som händer resten av dagen, kanske åker till Hanna och träffar nya människor, får se. Bloggar mer senare :)

Hästschampo och disney

Efter skolan igår gick jag direkt till gymmet och körde igenom allt extra hårt innan det var dans 90 min direkt efter. Dansen var så jäkla kul igår, extra långt pass och väldigt intensivt. Blev sån härlig stämning så det var galet. Efter det åkte jag hem en stund innan jag och Anna handlade frukt och mörk choklad. Sedan åkte vi hem till henne och duchade med hästschampo haha, funkade rikigt bra! Efter det blev film och mys innan vi somnade. 

Prov- check!

Hade en mysig kväll hos Adam igår med hans familj och Ogge. Åt god mat, tårta och hade det bra. Sov där och åkte till skolan tidigt imorse för att göra nationellt prov i engelska, uppsats som jag tror gick bra faktiskt! Skönt. Hade med mig naturgodis och drickyoghurt, satt jämt perfekt. Har håltimme så jag är hemma och tar det lugnt innan jag ska tillbaka till skolan. Sedan är det träning som gäller, hade vilodag igår i och med att det var kalas. Så jag ska gymma först och sedan dansa, längtar!  Har planer på fredagsmys med Anna ikväll kanske, grilla frukt och lite annat vi hittar. Känns som det kommer bli en bra fredag! 
 
 

Kalas!

Hej! Idag fyller Adam 19 år, så min dag började med att åka till honom tiigt imorse med paket och paj. Gick upp strax före fem för att ta bussen mot honom 06.20, som inte kom, plus att jag inte hade busskortet laddat eftersom pressbyrån inte öppnade förens sju. Kom med bussen 06.45 ändå, snäll busschaufför. Var där en liten stund innan jag åkte hem igen och duschade och åt och sedan åkte till skolan. Slutar matten nu, bara engelska kvar. Slutar så sent på torsdagar.. Sedan ska jag till stan en snabbis och tillbaka till honom för kalas med hans familj och Ogge. Kanske plockar fram kameran! 

Första vitsipporna med Mamma

Var precis ute och plockade vitsippor med Mamma, hittade några. Fick en del bra och mindre bra bilder på henne haha!


 
 

Valborg!

Hann tyävrr inte med att blogga innan jag åkte, fick så himla bråttom. Gymmade somsagt, var dock tvungen att ta bussen för att hinna. Handlade på vägen hem, åt sedan och in i duschen. Kom till Ida runt halv 7, grillade och hade det bra. Min kycklingfilé hann bara bli halvfärdig, resten var slajm eftersom grillen slocknade haha. Senare kom Amanda och Signe också, innan vi åkte till Maiebergsskogen och kollade brasa. Vi mötte även upp Lucas på stan som följde med. Vi stannade där ett tag innan vi åkte tillbaka in till stan igen. På torget fanns det en buss med soffor i där man fick gratis bullar och kaffe/te så där satt vi en stund! Någonstans däremellan mötte vi Kevin och Jacob (?), dålig på namn... Vi har mest väntat på bussar och åkt buss känns det som, blev aldrig någonting, Har i alla fall träffat lite nytt folk.¨! Strax innan vi tog bussen hem blev det en tur till bussen med bullar igen haha, där träffade jag både Robert, Linnéa, Matilda, Sabina och Sofia. Nu är jag hemma och har precis ätit macka och dricker te, var hur hungrig som helst. Temat på bilderna var ju pussmun meller tungan ut, väldigt fint. Har lite att göra imorgon så nu måste jag sova, kram! 





 
 

RSS 2.0